Reaali Robootika.COM

NXT robotimaailm ja programmeerimine C-keeles

Tehnoloogiapäevad

Kirjutan ka siin, et kuidas läks osadel Robootika.COM tiimiliikmetel Tehnoloogiapäevadel. Tehnoloogiapäevadel käisid Jaan, Rao ja Tomi-Andre

Tehnoloogiapäevad hakkasid nagu ikka hommikul 10 paiku registreerimisega ning einega sööklas. Peale kerget einet sööklas järgnes pikk ja kasulik loeng, kus räägiti tänasest võistlusülesandest ning kuidas oleks võimalik seda lahendada. Peale loengut toimusid tavalise rühmade moodustamise asemel hoopis mingid mängud ning lõpuks moodustati tiimid suvaliselt. Peale mõningaid rääkimisi õnnestus siiski teha oma tiim, kuhu kuulusid: üks Väätsal NXT'ga tegelev poiss Kaimo, Robootika.COM klubi liikmed Jaan ja Tomi ning Tallinna Reaalkoolis õppis poiss Klement. Rao aga sattus täpselt sellisesse võistkonda nagu ta algul oli plaaninud. Meie omadega aga rääkisime ikka, et paneme kinni ..

Selle aasta Tehnoloogiapäevade ülesandeks oli "Transport Veekanalis", kus oli ülesandeks toimetada 100 g last veekanalis ühest otsast teise.

Esialgu hakkasime katsetama erinevaid variante: algul proovisime suruõhuga, kuid see ei liikunud eriti kiirelt. Lõpuks otsustas meie tiim kasutada mikromootorit mis on Veekanali teises otsas ning temale tuleb toide nii Akust kui ka kondentsaatorist, mida laetakse päikesepatareiga. Esimesel päeval jõudsime valmis nii laeva kui ka vedamissüsteemi.

Teine päev hakkas taas traditsionaalse hommikusöögiga ning siis võis ehitus jätkuda. Teisel päeval tegelesime oluliselt just süsteemide täiendamisega ning disainimisega.Ning lõpuks saabus see kauaoodatud hetk, mil me 8. näitasime mida meie süsteem teeb. Seejärel toimus pidulik õhtusöök ja peale seda suur autasustamine.Üks korraldajatest tegi ka väikese kokkuvõtva piltidest video.

Me paneme selle asja kinni

Küll aga viivitati ja venitati. Kõigil olid võitja nime ütlemisel närvid pingul ...

 

Ning kui öeldi K..TKJ oli suur rõõmustamine! Meie võit! 2. aastat järjest!

Auhinnad sai samuti ise valida, kus oli valida nii kruvikeerajate vahel, erinevate tööriista kastide, komplektide, liimipüstolite, tinutajate jne. vahel. Rao tiim aga tuli auväärsele 2. kohale ning ega nemadki väga halvemad auhinnad saanud! Kui aus olla siis võisid saada ka kõige parema, sest igaüks valis sellise auhinna, mida tal just kõige rohkem vaja läks sel hetkel. Mina suutsin lõigata ka näpu küljest väikse tüki. Kui nüüd tagalt järele mõelda siis videos oli vihje .. ? :D

Add comment

Loading