Reaali Robootika.COM

NXT robotimaailm ja programmeerimine C-keeles

Ilmus raamat robootikahuvilistele

Robootika?... See on imelihtne!Siit raamatust leiad näited, kuidas ehitada ja programmeerida häid Sumo-roboteid ning väga kiireid LEGO joonejärgijaid.

Robootika?… See on imelihtne!

Kui Sa oled 12-13 aastane või vanem ja tahaksid alustada programmeerimisega päris algusest, siis see raamat on täpselt Sulle. Sa võid lihtsalt võtta siit programmi ja panna oma LEGO roboti selle abil tööle, mõtlemata alguses, kuidas see programm täpselt töötab.

Kui aga ajapikku tekib huvi, miks üks või teine programm töötab just nii ja kuidas seda oma roboti vajadustega paremini kohandada, on siin raamatus ka see lihtsal viisil ära seletatud.

Oled aga 17-18 aastane, siis Sina leiad siit raamatust seletused, kuidas kasutada koolitundides nii igava ja lihtsana tundunud täisnurkse kolmnurga trigonomeetriat praktilistes roboti liikumisülesannetes.

Tõelise väljakutse heidab Sulle aga viimane projekt, kus on joonejärgija robot PID kontrolleriga. Käesolevas raamatus on see esitatud võimalikult lihtsal moel, kuid päriselt õpitakse integreerimist ja tuletiste võtmist alles ülikoolis.

Raamat kirjeldab peamisi funktsioone ja algoritme LEGO MINDSTORMS NXT roboti programmeerimiseks, sisaldades praktilisi nõuandeid matemaatika kasutamiseks robootikas. Siin on kirjeldused ja rakendamisjuhised kõikide andurite kohta, mis sisalduvad LEGO MINDSTORMS NXT robootika baaskomplektis (http://mindstorms.lego.com).

Robootika?... See on imelihtne!Raamatus kirjeldatud programmeerimiskeel on NXC (Not eXactly C), ehk eesti keeles „peaaegu C-keel“. Seega toimub programmeerimine sisuliselt C-keele põhimõtete järgi. Erinevused on väikesed, mistõttu siit platvormilt C-keele või ka kõrgemate keelte peale (näiteks C#) edasi liikumine on lihtne. Sa omandad siit C-keele kasutamise parimad praktikad ja õpid programmeerimist robootika kaudu.

NB! Raamatu “Robootika?... See on imelihtne!” saab endale osta siit: http://shop.robootika.com/robootika-see-on-imelihtne 

Kiire ja turvaline teenus on kindel, ja ma ise hoolitsen et raamat võimalikult ruttu teieni jõuaks!

Ja nagu President raamatu tagakaanel märgib, et “Mõnest põnevast robotist võib sündida oluline leiutis”.

Just leiutajad on need, kelle abiga Eesti riik edukamaks ning tulevik kindlamaks!